Paritalounelma Emauksessa

Korkealla tontilla Maalahdessa komeilee kaksi Arkitekin suunnittelemaa ja rakentamaa paritaloa. Toisesta talosta Märta Dahl löysi unelma-asuntonsa. Nyt hän nauttii tyylipuhtaasta kodistaan luonnon helmassa.

Märta halusi mielellään jäädä asumaan Emauksen asuntoalueelle Maalahteen kun hän pari vuotta sitten etsi uutta asuntoa itselleen. Emauksessa hiihtolatu, urheiluhalli ja lapsenlapset olivat lähellä. Siksi hän ilahtui kun kuuli, että Arkitek suunnitteli rakentavansa alueelle kaksi paritaloa hienolle tontille. Siinä vaiheessa Arkitek oli jo myynyt kaksi asuntoa, ja Märtalle tuli kiire ottaa yhteyttä toimitusjohtaja Ben Tuomelaan. He katsoivat yhdessä rakennepiirustuksia ja Märta pääsi käymään vastaavassa paritalossa kuin mitä nyt oli rakenteilla.

”Tiesin, että Arkitekillä on hyvä maine ja ajattelin, että kyllä tästäkin tulee hyvä rakennushanke. Alusta alkaen kaikki oli selvää. Se antoi heti todella hyvän vaikutelman”, kertoo Märta, joka päätti ostaa yhden asunnoista.

Märta nauttii olostaan uudessa asunnossaan Emauksessa. Hänellä on Arkitekista vain positiivista sanottavaa: ”Suosittelen Arkitekia sekä rakentamiseen että remontteihin. Arkitekilaiset ovat nuoria mutta heillä on jo paljon kokemusta. He ovat hyvin avuliaita ja heidän kanssaan on helppo keskustella.”

Marraskuussa 2018 paritalotontilla alkoivat rakennustyöt ja jo ennen joulua tontilla ollut metsä sai väistyä kahden ulkoapäin valmiin paritalon tieltä. Rakennushanke edistyi yhtä nopeasti keväällä. Märta kertoo vaikuttuneensa Arkitekin huolellisuudesta rakennustyömaalla:

”Panin merkille sen kuinka rakennuksissa ja tontilla aina oli siistiä. Nurkissa ei ollut roskakasoja, vaan kaikki oli järjestyksessä, myös roskat. Sain aina ystävällisen vastaanoton kun kävin työmaalla, vaikka en ymmärtänytkään paljoa itse rakentamisesta. Arkitekin työntekijät olivat hyvin asiallisia, ja kaikki tiedot olivat ajantasalla kansioissa ja ohjeissa. Sain tunteen, että täällä kaikki tehdään oikein.”

”Panin merkille sen kuinka rakennuksissa ja tontilla aina oli siistiä. Nurkissa ei ollut roskakasoja, vaan kaikki oli järjestyksessä, myös roskat.”

Märta pitää paritaloasuntojen modernista pohjaratkaisusta. Isot ikkunat terassille tekevät asunnosta valoisan, ja avoimen tilaratkaisun ansiosta kaikki neliöt tulevat hyötykäyttöön. Pohjaratkaisu toimii sekä Märtalle että hänen nuoremmille naapureilleen perheineen. Märta osti sisäänmuuttovalmiin asunnon ja valitsi pinnat niistä vaihtoehdoista, jotka Arkitek tarjosi. Asunnoissa on korkea varustetaso, johon esimerkiksi kuuluu sekä integroitu mikro että tiskikone. Märta kehuu Arkitekin hyvää makua. Hänen mielestään pintavaihtoehtoja löytyi joka makuun.

”Sain valita keittiö- ja kylpyhuonesisustukset, värit, materiaalit ja seinät. Laittioille oli neljä eri materiaalivaihtoehtoa mistä valita. Oli hyvä, ettei vaihtoehtoja ollut liikaa. Arkitekilla on hyvä maku ja kaikki vaihtoehdot olivat tyylikkäitä. Kaikki on vankasti ja kunnolla rakennettu. Huomaa, että he eivät ole fuskanneet halvemmilla materiaaleilla.”

Rakennushankkeeseen sisältyi myös valmiit piha-alueet ruohikkoineen, kukkaistutuksineen, kivetyksineen ja reunakivineen.

”Koko prosessi oli vaivaton alusta loppuun. Myös asunto-osakeyhtiön perustaminen oli Arkitekin kanssa helppoa. Tapasimme yhtenä lauantaina ja kaikki oli valmisteltu hyvin etukäteen.”

Märta muutti ensimmäisenä paritaloasuntoonsa kun talot olivat valmiita toukokuussa 2019. Kesällä Arkitek viimeisteli piha-alueen ruohikkoineen, kukkaistutuksineen, kivetyksineen ja reunakivineen. Märta on tyytyväinen rakennushankkeen ketteryyteen, huolelliseen dokumentaatioon ja siihen, että kaikki oli valmista silloin kun Arkitek oli luvannut. Aiemmasta paritalohankkeesta hän tietää, että näin ei aina ole:

”Täällä vallitsi laatu ja järjestys. Kaikki päivämäärät pitivät, ja kun muutin asuntooni se oli viimeisen päälle siivottu. Koko prosessi oli vaivaton alusta loppuun. Myös asunto-osakeyhtiön perustaminen oli Arkitekin kanssa helppoa. Tapasimme yhtenä lauantaina ja kaikki oli valmisteltu hyvin etukäteen.”

 

Teksti: Sarah Väre
Kuvat: Linda Tuomela

Kahden paritalon asunnot autokatoksineen

Asuintilojen pinta-ala: 81 m2 (asunto) + 15 m2 (autokatos) + 4 m2 (lämmin varasto)

Huonejärjestys: 2 makuuhuonetta + 1 kylpyhuone ja sauna + olohuone/keittiö/ruokatila

Kerroksia: 1

Rakennustapa: Elementtitalo

Laajuus: Kokonaisurakka

Valmis: Toukokuu 2019

Lisää kuvia Märtan uudesta talosta: